Plant Care Persbericht Vossen

Vossen The New Farming biedt natuurlijke oplossing voor boeren in strijd tegen spuitverbod lelies

Weert, 16 juni 2023 - De agrarische sector staat voor grote uitdagingen als het gaat om het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Boeren worden geconfronteerd met strengere regelgeving en steeds vaker opgelegde spuitverboden. In dit kader introduceert Vossen The New Farming met trots Plant Care, een innovatief natuurlijk product dat boeren in staat stelt om op een duurzame en effectieve manier hun gewassen te beschermen.

Recente berichten in verschillende nieuwsbronnen, waaronder RTL Nieuws en Nieuwe Oogst, wezen op de uitdagingen waarmee boeren geconfronteerd worden bij het bespuiten van lelies. Een boer werd gedwongen te stoppen met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op zijn lelies vanwege een spuitverbod. Dit verbod heeft niet alleen gevolgen voor zijn bedrijfsvoering, maar ook voor de kwaliteit en opbrengst van zijn gewassen. Echter, dankzij het proactieve initiatief van de boer en de snelle reactie van Vossen The New Farming, heeft hij toegang gekregen tot een innovatieve en natuurlijke oplossing genaamd Plant Care. Deze oplossing is vrij van chemische stoffen en vereist geen registratie.

Vossen The New Farming komt tegemoet aan de behoeften van boeren die met vergelijkbare uitdagingen worden geconfronteerd. Plant Care, het natuurlijke middel ontwikkeld door Vossen The New Farming, heeft zich bewezen als een effectief alternatief voor traditionele bestrijdingsmiddelen. Het product ondersteunt de optimale conditie van de bovengrondse delen van de plant door middel van bevordering van celdeling, cel strekking en verharding van de celwand. Hierdoor wordt de plant weerbaarder tegen diverse bedreigingen, zoals temperatuurschommelingen, neerslag en plagen zoals luizen, trips en schimmels. 

Daarnaast bevat Plant Care een uniek complex van aromaten en plantenextracten die het gewas minder aantrekkelijk maken voor schadelijke insecten, zoals luizen, trips en andere plaaginsecten. Het gebruik van natuurlijke middelen zoals Plant Care biedt boeren de mogelijkheid om te voldoen aan de strenger wordende regelgeving rondom bestrijdingsmiddelen, terwijl het tegelijkertijd de biodiversiteit en het ecosysteem van het land respecteert.

"Als bedrijf begrijpen wij de uitdagingen waarmee boeren te maken hebben als gevolg van de veranderende regelgeving en de noodzaak om duurzamer te werken," zegt Rens Vossen, CEO van Vossen The New Farming. "Met Plant Care bieden wij boeren een oplossing die niet alleen effectief is, maar ook voldoet aan de toenemende eisen op het gebied van milieubescherming. We zijn verheugd om te zien dat boeren zoals die in de genoemde artikelen overschakelen op Plant Care en positieve resultaten behalen."

Vossen The New Farming blijft zich inzetten voor innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame landbouw. Het bedrijf streeft ernaar om boeren te ondersteunen bij het verbeteren van de productiviteit en kwaliteit van hun gewassen op een ecologisch verantwoorde manier. Met een focus op innovatie en duurzaamheid ontwikkelt Vossen The New Farming producten en diensten die bijdragen aan een gezonde en veerkrachtige landbouwsector. Plant Care is slechts een voorbeeld van de vele producten en diensten die het bedrijf biedt om boeren te ondersteunen bij het verbeteren van de weerbaarheid en opbrengst van hun gewassen, met respect voor mens, dier en milieu.

Bekijk de ervaring met Plant Care van Bloembollenkwekerij Gebr. Hulsebosch hier.